top of page
Search
 • Writer's pictureShanna van der Linden

Nieuwsbrief en update van de corona maatregelen

Updated: Jan 24, 2022


Geachte patiënt, ouder(s) en/of verzorger(s),

Zoals u gister tijdens de persconferentie heeft gehoord, zullen wij tijdens de lockdown wel open blijven. Uiteraard blijven onderstaande maatregelen van kracht en willen we u nogmaals vragen om ALLEEN naar de praktijk te komen!

REMINDER: blijvende maatregelen:

 1. U bent gezond, heeft geen corona gerelateerde klachten/symptomen. U heeft geen familieleden die corona en/of corona gerelateerde klachten hebben.

 2. Poets uw tanden voordat u naar de praktijk komt. In de praktijk is het niet toegestaan uw tanden te poetsen.

 3. Het patiënten toilet is gesloten. U kunt daarom tijdens uw bezoek aan de praktijk geen gebruik hiervan maken.

 4. Kom niet te vroeg , dus het liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.

 5. Tijdens de afspraken mag alleen de patiënt de praktijk betreden. Ouders/verzorgers/partners en of andere begeleiders mogen niet mee naar binnen. Dit is misschien de moeilijkste maatregel die genomen is. Alleen met deze maatregel kunnen wij ervoor zorgen dat wij de totale hoeveelheid personen in de praktijk kunnen regulieren en tot het minimum kunnen reduceren. Indien u uw kind/partner bij de praktijk afzet willen wij u vragen om een ommetje te maken of in de auto de afspraak af te wachten. Wij willen voorkomen dat er een tweede wachtkamer buiten de praktijk ontstaat. Indien u vragen heeft aan de orthodontist kunt u deze via de patiënt aan ons doorgeven of middels een briefje die u aan de patiënt kunt meegeven. Indien de orthodontist tijdens de afspraak overleg wilt hebben met ouders kunnen wij dit doen middels de telefoon. Indien de agenda het toelaat kan de orthodontist soms ook met uw kind meelopen naar buiten voor overleg.

Alleen voor eerste consult afspraken en/of behandelplan bespreking is een uitzondering gemaakt. Daarbij kunnen kinderen begeleid worden door maximaal 1 ouder/begeleider.

 1. Probeer tijdens uw bezoek (in de wachtkamer en/of behandelkamer) uw handen zoveel mogelijk gekruist over elkaar te houden. Dit voorkomt zoveel mogelijk aanraking van uw handen aan de oppervlakten van de praktijk. Uit veiligheid zijn er in de wachtkamer geen tijdschriften beschikbaar.

 2. Zorg dat je in de wachtkamer voor minstens 1,5 meter afstand houdt van anderen.

 3. De stoelassistentes en de orthodontisten dragen mondkapjes+ gezichtsmaskers ter preventie. Dit kan er misschien een beetje gek uitzien, maar is wel voor ieder zijn veiligheid!

 4. U kunt zichzelf weer aanmelden via het aanmeldscherm en ook de controle afspraken kunnen zelf ingepland worden! Wij vragen u uw handen te desinfecteren met handgel (aanwezig in de praktijk) VOOR en NA het aanmelden.

 5. Bij noodzakelijke redenen waarbij uw kind niet alleen op een afspraak kan komen, willen wij u vragen hierover contact op te nemen met de praktijk zodat er niet op het moment van de afspraak een discussie over ontstaat en wij het aantal personen in de praktijk kunnen regulieren tot de maximaal toegestane hoeveelheid.

 6. Wij verzoeken u om direct na uw afspraak een nieuwe afspraak in te plannen, zodat de behandeling goed door loopt en er geen vertraging ontstaat.

 7. Bent u boven de 70 en wilt u graag een afspraak inplannen, neem dan contact op met de balie zodat er gekeken kan worden naar een tijdstip waarop het erg rustig is in de praktijk.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en zien u graag terug in onze praktijk!

Met vriendelijke groet,

Orthodontistenpraktijk De Wereldlach


251 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page