top of page
Wanneer een beugel bij volwassenen?

Beugels voor volwassenen

Een beugel als volwassene

Op latere leeftijd kiezen voor een beugel is voor velen een lastige beslissing. Toch kiezen steeds meer volwassenen voor een orthodontische behandeling. Wist u dat een kwart van alle beugeldragers in Nederland boven de 18 jaar oud is? Er zijn dan ook talloze geschikte beugels voor volwassenen op de markt. Tegenwoordig bestaan er zelfs vrijwel onzichtbare beugels, die helemaal niet opvallen. Ook als volwassene is het rechtzetten van de tanden en kiezen dus een verstandige keuze. De technische ontwikkelingen op het gebied van orthodontie gaan razendsnel. Hierdoor leidt u met de innovatieve beugels die u kunt kiezen gewoon uw leven zoals u dat altijd doet.

Screenshot 2020-07-27 at 16.25.37.png

Wanneer een beugel als volwassene?

Er zijn verschillende redenen om als volwassene te kiezen voor een beugel. Vanuit onze orthodontistenpraktijk raden we een beugel aan bij volwassenen in de volgende gevallen:

  • U ervaart functionele gebitsproblemen, zoals bij het bijten en kauwen van voedsel

  • U heeft moeite met het reinigen van uw gebit

  • Als voorbereiding op een vervolgbehandeling, zoals een kroon, brug of implantaat

  • Bij slaapapneu of snurkproblemen veroorzaakt door de stand van de tanden of kiezen

  • Voor esthetische doeleinden, als u uw gebit niet mooi vindt.

Orthodontie voor volwassenen

Kiest u als volwassene voor een beugel? Dan is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voor een optimale orthodontische behandeling. Allereerst is het belangrijk dat uw gebit en tandvlees gezond zijn. Als uw mond in een goede conditie verkeert, kan de beugel zijn werk goed doen. In sommige gevallen verwijst de orthodontist u eerst door naar een tandarts of mondhygiënist voor een gebitsreiniging of tandartsbehandeling. Vervolgens kan de orthodontische behandeling van start gaan. Hiermee voorkomen we gebitsproblemen tijdens het beugeltraject.

Kosten beugel volwassene

De prijzen van orthodontie worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). U betaalt bij elke orthodontist dus hetzelfde tarief voor een beugelbehandeling. Een beugel wordt voor volwassenen meestal niet standaard vergoed door de verzekering. Hiervoor kunt u wel een aanvullende verzekering afsluiten. Wilt u meer weten over de tarieven van beugels voor volwassenen? Bekijk dan de pagina kosten en vergoedingen.

Soorten beugels volwassenen

Net als in het geval van beugels voor kinderen zijn er verschillende soorten beugels mogelijk voor volwassenen. In de meeste gevallen kiezen volwassenen voor een beugel om esthetische redenen. Een onopvallende beugel is dan ook een populaire keuze. Er zijn zowel vaste beugels als uitneembare beugels die bijna onzichtbaar zijn:

  • Invisalign: een uitneembare beugel die vrijwel onzichtbaar is

  • Slotjesbeugel: een vaste beugel met doorzichtige of witte keramische brackets

Invisalign beugel
Vaste beugel of slotjesbeugel

Contact

Bent u ouder dan 18 en benieuwd naar de mogelijkheden van een beugel? U bent zeker niet de enige en er is veel mogelijk! Onze specialisten adviseren u graag en bekijken samen met u wat we voor uw gebit kunnen betekenen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend consult. Dat kan via info@wereldlach.nl of 079 360 30 77.

Screenshot 2020-07-27 at 16.25.37.png
bottom of page