top of page

Invisalign Zoetermeer

Met de Invisalign beugel kunt u op een onopvallende manier in relatief korte tijd een gezonde, stralende lach krijgen. De Invisalign is gemaakt van doorzichtige hoesjes, ook wel aligners genoemd, die u over de tanden en kiezen kunt schuiven. Om de week draagt u een nieuw hoesje, waardoor uw tanden en kiezen steeds rechter worden gezet. Rechte tanden en kiezen verbeteren uw mondgezondheid en verhogen uw zelfvertrouwen. De Invisalign beugel is geschikt voor zowel jongeren als volwassenen. Voor de onzichtbare Invisalign kunt u in Zoetermeer terecht bij orthodontistenpraktijk De Wereldlach:

Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png

Flexibele openingstijden: ook ’s avonds geopend

Vriendelijke en ervaren orthodontisten en assistenten

Snel geholpen: afspraak binnen twee weken

De Wereldlach, De nummer 1 partner van Invisalign
De Invisalign-behandeling ging heel snel! Ik had dit veel eerder moeten doen. Bedankt De Wereldlach!

Ruben uit Zoetermeer

Invisalign Zoetermeer

Bij orthodontiepraktijk De Wereldlach gaan er een aantal stappen vooraf aan de behandeling.

Stap 1: aanmelden als nieuwe patiënt

De allereerste stap is uw aanmelding als patiënt bij De Wereldlach. Bel naar onze praktijk of vul het inschrijfformulier in en we plannen zo snel mogelijk het eerste consult in.

Stap 2: de intake

Tijdens de intake ontmoet u een van de orthodontisten en bespreekt u uw wens of klacht. De orthodontist bekijkt uw gebit en bepaalt samen met u of de Invisalign-behandeling mogelijk is.

Stap 3: uitgebreid onderzoek

Tijdens dit onderzoek worden er lichtfoto’s, röntgenfoto’s en een 3D-scan van het gebit gemaakt. Op basis hiervan maakt de orthodontist een behandelplan. De resultaten van het onderzoek en het behandelplan worden in een volgend consult met u besproken. Tijdens dit consult krijgt u ook een berekening van de kosten mee.

Stap 4: op maat maken van de Invisalign

De orthodontist ontwerpt tijdens deze fase de benodigde doorzichtige hoesjes. Dit is een belangrijke stap in het proces, want het ontwerp van de aligners bepaalt de duur van de behandeling en het uiteindelijke resultaat. Als de orthodontist na een aantal weken tevreden is over het ontwerp, laat hij de aligners door Invisalign vervaardigen.

Stap 5: plaatsen van de Invisalign

Als Invisalign de aligners klaar heeft, worden deze naar De Wereldlach verstuurd. U komt langs in de praktijk en krijgt attachments: een soort lijmknopjes op de tanden en kiezen die de tandverplaatsing beter laten verlopen. Hierna worden alle aligners aan u meegegeven met daarbij instructies over o.a. het dragen en  schoonmaken van de beugel.

Stap 6: controles door orthodontist

Gedurende de gehele behandeling komt u om de zes tot acht weken op controle. De orthodontist bekijkt hoe de behandeling verloopt en stuurt bij waar nodig. Nadat de eerste aligner-set klaar is zal gekeken worden of er nog een set nodig is om het eindresultaat te verbeteren. Deze refinement bestaat doorgaans uit minder aligners dan de eerste set.

Screenshot 2020-08-04 at 15.21.27.png
Screenshot 2020-08-04 at 15.21.47.png

Mijn dochter heeft de doorzichtige beugel gehad. Vergeleken met haar vriendinnen waren er veel voordelen: ze was eerder klaar, mocht alles eten, had nooit last van losse slotjes, had geen buitenboord en hoefde minder op controle te komen. De Wereldlach is echt een aanrader!

Arlette uit Zoetermeer

Kosten en vergoeding Invisalign

De kosten voor een onzichtbare beugel zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat de prijzen voor beugels bij iedere orthodontist hetzelfde zijn. De kosten zijn afhankelijk van de huidige stand van uw tanden en het aantal benodigde aligners. Tijdens het eerste consult bespreekt de orthodontist uw persoonlijke behandelplan met daarin een specificatie van de kosten. Of de behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van uw situatie en zorgverzekeraar. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoedingen van orthodontie.

Screenshot 2020-08-04 at 15.36.42.png

Korting op Invisalign-behandeling

Vanwege de ruime ervaring met de Invisalign heeft orthodontistenpraktijk De Wereldlach veel patiënten die deze behandeling ondergaan. Hierdoor hebben zij binnen Invisalign de hoogste behandelstatus, wat betekent dat u 46% korting krijgt op de techniekkosten van Invisalign. Hierdoor bespaart u veel kosten op de totale behandeling.

Comfortabele beugel

De woorden comfortabel en beugel passen lang niet altijd bij elkaar, maar met de Invisalign is dat wel anders. De onzichtbare beugel is uitneembaar, waardoor er geen beperkingen zijn met eten of tandenpoetsen. Daarnaast worden de aligners altijd op maat gemaakt, waardoor de beugel precies over de tanden en kiezen past en u deze nauwelijks voelt in de mond. Door het doorzichtige kunststof gaan de wangen en lippen niet irriteren. De Invisalign is dus een comfortabele oplossing voor een mooi, recht gebit!

Voordelen Invisalign beugel

De orthodontische behandeling met de doorzichtige Invisalign beugel biedt vele voordelen in vergelijking met bestaande technieken, zoals de slotjesbeugel. Met de onzichtbare beugel heeft u de volgende voordelen:

Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png

Pijnloze behandeling

Vrijwel onzichtbare beugel

Geen problemen met eten en drinken

Minder irritaties in de mond

Uitneembaar

Normaal kunnen tandenpoetsen en flossen

Comfortabel

Geen losse slotjes

Efficiënte en snelle behandeling

Geen metalen in de mond

Screenshot 2020-08-04 at 16.00.50.png

Wanneer een Invisalign beugel?

Het doel van een Invisalign-behandeling is een verzorgde en stralende lach. Dit betekent niet alleen een recht gebit, maar ook een goede mondhygiëne. Met scheve tanden en kiezen is het lastiger om het gebit goed schoon te houden, wat voor problemen aan de mondgezondheid kan zorgen. De Invisalign beugel zorgt voor een representatieve uitstraling tijdens en na de behandeling. De onzichtbare beugel is onder andere geschikt voor:

Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png
Screenshot 2020-07-28 at 07.55.48.png

Voorkomen en verhelpen van slijtage aan de tanden en kiezen

Aanpassen van de beet om zo beschadiging aan het tandvlees te voorkomen of te herstellen

Het op de juiste manier op elkaar aan laten sluiten van de kaken

Rechtzetten van tanden en kiezen die te zwak zijn voor slotjesbeugel

Een Invisalign-behandeling is in 95% van de gebitsafwijkingen mogelijk. In dat geval is het belangrijk dat de behandelende orthodontist volledige kennis en vaardigheid heeft om met de Invisalign beugel om te gaan. De orthodontisten van de Wereldlach hebben deze kennis en ervaring in huis en zijn daarom een van de marktleiders in de regio op het gebied van Invisalign. Neem contact op met de orthodontist om te kijken of u in aanmerking komt voor een Invisalign-behandeling.

Mijn collega’s hebben nooit geweten dat ik anderhalf jaar een beugel heb gehad. Na mijn behandeling zitten drie andere collega’s ook bij deze fantastische orthodontisten!

Nicolette uit Zoetermeer

Veelgestelde vragen over Invisalign

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, wel kunt u de eerste dagen dat u een nieuwe aligner draagt druk ervaren.

Hoelang duurt een Invisalign-behandeling?

Over het algemeen duurt deze behandeling minder lang dan een behandeling met bijvoorbeeld een slotjesbeugel. De totale behandeltijd hangt af van de ernst van de afwijking en de motivatie van de patiënt. Tijdens de bespreking van het behandelplan geeft de orthodontist een indicatie van de duur van de behandeling.

Hoe onzichtbaar is de Invisalign beugel?

De Invisalign wordt ook wel ‘onzichtbare beugel’ genoemd. Helemaal onzichtbaar is de beugel niet, maar door het doorzichtige kunststof waarvan de beugel is gemaakt, is de beugel onopvallend. Van veraf is de beugel niet zichtbaar, van dichtbij ziet u wel een doorzichtig laagje op de tanden.

Kan ik alles eten met een Invisalign beugel?

Omdat de aligners uitneembaar zijn kunt u alles eten en drinken, mits u de beugel niet in heeft. Als u de aligners in heeft mag u enkel water drinken.

Hoe maak ik de onzichtbare beugel schoon?

De beugel is, net als de rest van het gebit, gemakkelijk schoon te maken met een tandenborstel en tandpasta. Combineer het schoonmaken voor het gemak dan ook met uw eigen tandenpoetsrituelen ’s ochtends en ’s avonds.

Wanneer draag ik de beugel?

Hoewel de onzichtbare beugel uitneembaar is, is het wel de bedoeling dat u deze dag en nacht draagt. Tijdens het eten, drinken van warme dranken en tandenpoetsen mag u de beugel even uitdoen. Wij adviseren om de beugel minstens 22 uur per dag te dragen.

Hoelang moet ik iedere aligner dragen?

In principe dient u iedere aligner ongeveer twee weken te dragen. In sommige gevallen kunt u de aligners sneller wisselen. Dit mag enkel met toestemming van de orthodontist.

Hoe vaak moet ik langskomen voor controle?

Iedere zes tot acht weken komt u voor een controle langs bij De Wereldlach.

Wat doe ik als ik een aligner kwijt raak of beschadigd is?

Draag uw vorige of volgende bitje en neem contact met ons op voor verder advies.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Als u een aanvullende verzekering hebt met daarin orthodontie, wordt de behandeling mogelijk (deels) vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Afspraak maken bij De Wereldlach

Voor meer informatie over de Invisalign-behandelmethode of om een afspraak te maken, neemt u contact met ons op. Wij helpen u graag aan een prachtige lach.

bottom of page