top of page
Beugels voor kinderen en volwassenen

Beugels

Informatie over verschillende soorten beugels

De orthodontisten van Orthodontistenpraktijk De Wereldlach in Zoetermeer creëren bij iedereen een stralende lach. Hierbij bieden we u de volgende voordelen:

 • Moderne praktijk in het centrum van Zoetermeer

 • Ook ’s avonds en in het weekend open

 • Geen wachtlijst, waardoor u direct een consult kunt inplannen

 • Gespecialiseerde orthodontisten met veel ervaring

Direct naar

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via 079 360 30 77 of stuur een bericht naar info@wereldlach.nl om een consult in te plannen.

Beugels bij kinderen

Vandaag de dag draagt meer dan de helft van de kinderen een beugel. We raden deze aan wanneer:

 • de tanden te ver naar voren staan;

 • er spleetjes tussen de tanden zitten;

 • de tanden of kiezen scheef staan;

 • kauwen lastig is doordat de kaken niet goed op elkaar passen.

Beugels bij kinderen bij afwijkingen in het gebit

Tanden gaan een leven lang mee, dus ze kunnen maar beter recht staan en er mooi uitzien!

Beugels voor jongvolwassenen en volwassenen

Beugels bij volwassenen

Bij volwassenen raden we een beugel aan wanneer:

 • er sprake is van functionele problemen, zoals problemen met afbijten en kauwen van voedsel;

 • reinigen van de tanden lastig is;

 • dit nodig is voor vervolgbehandelingen zoals het plaatsen van kronen, bruggen of implantaten;

 • de stand van de tanden en kiezen slaapapneu of snurken veroorzaakt;

 • u de stand van uw tanden en kiezen niet mooi vindt.

Persoonlijk behandeltraject

Voor iedereen stellen we een behandeling op maat op. Dit behandeltraject bestaat altijd uit de volgende stappen.

 1. U meldt u aan als nieuwe patiënt.

 2. U komt langs voor een eerste consult.

 3. Wij verzamelen informatie en stellen een behandelplan op.

 4. Samen bespreken we het behandelplan.

 5. Wanneer u akkoord gaat, starten we met de behandeling.

Orthodontistenpraktijk de Wereldlach Zoetermeer
modernste technieken ten behoeve van een Beugel
Beugel behandeling in de Orthodontistenpraktijk De wereldlach

Stap 1: aanmelden als nieuwe patiënt

Registeren als nieuwe patiënt kan bij Orthodontiepraktijk De Wereldlach eenvoudig online via het inschrijfformulier. Nadat we het inschrijfformulier hebben ontvangen, nemen we binnen een aantal dagen contact met u op om een eerste afspraak in te plannen.

Stap 2: eerste consult

Tijdens het eerste bezoek beoordeelt de orthodontist de gebitssituatie en bespreekt u samen uw wensen. Vervolgens schetst de orthodontist een beeld van de mogelijkheden en bespreekt u of dit het juiste moment is voor een behandeltraject. Wanneer u dit wilt, plannen we direct een volgende afspraak in.

Stap 3: informatie verzamelen

Bij het tweede bezoek verzamelen we informatie die we nodig hebben voor het behandelplan. We maken röntgenfoto’s, gebitsmodellen en foto’s van uw gezicht en gebit.

Stap 4: bespreken behandelplan

De orthodontist maakt op basis van het eerste gesprek, de foto’s en het gipsmodel een. Het behandelplan bespreekt u samen tijdens de derde afspraak. We vertellen u hoelang de behandeling duurt en welke soorten beugels u krijgt.

Stap 5: start behandeling

Wanneer u akkoord gaat met de behandeling, starten we het orthodontietraject. Zowel voor het plaatsen van de beugel als voor de maandelijkse controles plannen we afspraken in.

Uitneembare beugels, vaste beugels en retentiebeugels

De orthodontist adviseert u over welke beugel het beste bij u past. Soms kunnen we met verschillende beugels hetzelfde resultaat behalen, in dit geval bespreken we de mogelijkheden en ligt de keuze bij u. Er zijn drie soorten beugels: uitneembare beugels, vaste beugels en retentiebeugels. Een retentiebeugel draagt u na de behandeling zodat uw tanden en kiezen in de nieuwe positie blijven staan.

Uitneembare beugels

Een uitneembare beugel draagt u niet continu, wel zo veel mogelijk. De beugel kunt u uitnemen wanneer u bijvoorbeeld eet of uw tanden poetst. Met een uitneembare beugel corrigeren we groepen tanden of kiezen gezamenlijk of zetten we de kaken in de juiste positie.

Vaste beugels

In tegenstelling tot uitneembare beugels zitten vaste beugels aan de tanden geplakt. Een bekende vaste beugel is de slotjesbeugel. Deze beugels zetten de tanden afzonderlijk van elkaar recht. Met een vaste beugel kunt u gewoon praten, eten en sporten.

Retentiebeugels

Na afloop van het behandeltraject is het heel belangrijk dat het gebit in de goede positie blijft staan. Tanden en kiezen hebben de neiging om weer in hun oude vorm te schuiven. Daarom plaatsen we vaak een retentiebeugel. Hiermee blijft het gebit in de gecorrigeerde stand staan.

Kaakoperatie

In sommige gevallen is een beugel niet voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Dan kan een gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandeling een uitkomst zijn. Bij een kaakoperatie wordt uw kaak chirurgisch gecorrigeerd als onderdeel van het orthodontische traject.

Onze praktijk

Bij Orthodontistenpraktijk De Wereldlach vinden we het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Onze ervaren orthodontisten nemen altijd uitgebreid de tijd voor vragen. Ook hebben we de praktijk zo ingericht dat deze een rustige sfeer uitstraalt, zo stelt iedere behandelkamer een ander land voor. Bekijk onze fotopagina voor een impressie van de praktijk.

Contact opnemen met Orthodontistenpraktijk De Wereldlach

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op via 079 360 30 77 of stuur een bericht naar info@wereldlach.nl om een vrijblijvend consult in te plannen.

bottom of page