top of page
waarom een beugel? De Wereldlach zoetermeer kan je erbij helpen

Waarom een beugel?

Je tanden gaan een leven lang mee, dus ze kunnen maar beter recht staan en er mooi uitzien! Bij orthodontistenpraktijk ‘De Wereldlach’ helpen wij iedereen aan een stralende lach en een goed passend gebit.

Waarom een beugel en wat voor beugel past bij mij?

Waarom een beugel?

Hieronder een aantal redenen waarom je een beugel nodig hebt.

  • Je tanden staan te ver naar voren (overbeet)

  • Je tanden of kiezen staan scheef

  • Je hebt spleetjes tussen de tanden

  • Je tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, waardoor je niet goed kan kauwen

  • Je vindt je glimlach niet mooi.

Daarom heeft tegenwoordig meer dan de helft van de jongeren een beugel. Waarschijnlijk ken je wel iemand die er een heeft en behandeld wordt door een orthodontist.

Hoe werkt het?

Tot de start van je beugelbehandeling zijn er vijf stappen:

  • Stap 1: aanmelden als nieuwe patiënt

  • Stap 2: eerste consult

  • Stap 3: informatie verzamelen

  • Stap 4: bespreken behandelplan

  • Stap 5: start behandeling

Wil je weten hoe een beugel werkt of welke soorten er zijn? Lees meer over de verschillende soorten beugels.

Stap 1: Aanmelden als nieuwe patiënt

Meld je samen met je ouder(s)/verzorger(s) aan als nieuwe patiënt bij onze praktijk. Dit kan je doen door te bellen naar de praktijk of via het inschrijfformulier. Nadat we dit ontvangen hebben, nemen we binnen een aantal dagen contact met je op om je eerste bezoek in te plannen.

Stap 2: Eerste consult

Tijdens je eerste bezoek beoordeelt de orthodontist je gebitssituatie en hij hoort graag van je waarom je een beugel wilt. Vervolgens zal de orthodontist je vertellen of je een beugel nodig hebt en of het het juiste tijdstip is voor een eventuele behandeling. Mocht dat het geval zijn, dan wordt er een vervolgafspraak met je gemaakt. LET OP: In de zorg geldt een legitimatieplicht voor iedereen. Vergeet deze niet mee te nemen naar je eerste afspraak. Voor meer informatie over de legitimatieplicht in de zorg, verwijzen we naar Rijksoverheid.

Stap 3: Informatie verzamelen

Bij je tweede bezoek verzamelen wij informatie om zo goed mogelijk een behandelplan voor jou te maken. Daarom maken we röntgenfoto’s, gebitsmodellen en foto’s van je gezicht en gebit.

patient worden bij De Wereldlach

Stap 4: Bespreken behandelplan

De orthodontist maakt op basis van het eerste gesprek en de gemaakte foto’s en modellen een op maat gemaakt behandelplan voor jou. Het behandelplan wordt tijdens het derde bezoek met jou besproken. Wij vertellen je hoe lang de behandeling duurt en welke soorten beugels je krijgt. Je ouder(s)/verzorger(s) zijn hier overigens ook bij aanwezig, zodat wij hen bijvoorbeeld meer kunnen vertellen over de kosten van je beugelbehandeling.

Stap 5: Start behandeling

Nadat er door jou en je ouder(s)/verzorger(s) akkoord is gegeven, starten we met de beugelbehandeling. Zowel voor het plaatsen van de beugel als voor de maandelijkse controles zullen er afspraken worden gemaakt

De Orthodontisten praktijk met een fijne omgeving.

Plezierige omgeving

Wij vinden het erg belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de behandelingen. We doen dan ook ons best om alles zo goed mogelijk uit te leggen en je mag ons uiteraard ook alles vragen! Daarnaast voeren wij periodiek een klanttevredenheidsonderzoek uit, om de zorg constant te verbeteren en kwaliteit te waarborgen.

Jouw ouder(s)/verzorger(s) zijn welkom bij iedere behandeling en mogen meekijken als jij dat fijn vindt.

Daarnaast heeft onze praktijk een prettige sfeer om in behandeld te worden. Iedere behandelkamer stelt een ander land van de wereld voor, waardoor je een ware reis door de wereld kan maken! Wil je weten hoe dat eruitziet? Kijk dan dan op de fotopagina.

Wil je weten welke beugels je kunt dragen voor een mooi gebit?

bottom of page