top of page
Screenshot 2020-08-05 at 08.21.01.png

Kosten & vergoedingen.

Kosten en vergoedingen orthodontist Zoetermeer

De kosten en vergoeding van een behandeling bij de orthodontist zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gebitssituatie, het soort beugel en de duur van de behandeling. De vergoeding van uw zorgverzekeraar hangt af van de polisvoorwaarden van uw verzekering. Daarnaast is de vergoeding van uw behandeling mede afhankelijk van uw leeftijd. De vergoeding voor patiënten tot 18 jaar is over het algemeen vrij gunstig.

Gemiddelde tijdsduur en kosten orthodontiebehandeling

Een orthodontiebehandeling duurt meestal ongeveer tussen de 2 en 3 jaar. Een gemiddelde beugel kost tussen de € 2.000,- en € 3.000,- euro, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en het gebruikte beugelsysteem. Volwassenen kiezen vaak voor een esthetische beugel, zoals Invisalign of een beugel met witte brackets. Het behandelplan heeft echter meer invloed op de kosten dan het soort beugel.

Bepaling tarieven orthodontie

Orthodontisten bepalen niet zelf de prijs van een orthodontiebehandeling. De tarieven voor beugels zijn sinds 1 januari 2013 vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten van behandelingen zijn dus bij alle orthodontisten in Nederland hetzelfde. U vindt de vastgestelde tarieven op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Vergoeding orthodontie zorgverzekering

Bij kinderen tot 18 jaar wordt een beugel alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Om de kosten van een orthodontiebehandeling wel vergoed te krijgen dient u een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Bij het zoeken van een passende aanvullende verzekering is het belangrijk te letten op de premie, maximale vergoeding, het vergoedingspercentage, wat er precies vergoed wordt en of er bepaalde voorwaarden gelden, zoals wachttijden.

Vergelijk hier de verschillende verzekeringspolissen met elkaar om een goede keuze te maken.

bottom of page