Search
 • Peter Roodnat

Nieuwsbrief en update van de corona maatregelen

Updated: Jul 16


Geachte patiënt, ouder(s) en/of verzorger(s),

Allereerst willen wij jullie nogmaals bedanken voor jullie geduld en begrip tijdens de afgelopen periode.

Het is voor ons allemaal een rare en bijzondere tijd. Inmiddels zijn wij een aantal maanden open met de genomen maatregelen, de meeste maatregelen zetten wij de komende tijd door.

LET OP: toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2

U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening. Als u een aanvullende verzekering voor orthodontie heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar vergoed.

Mondzorgverleners mogen deze toeslag vanaf 1 augustus bij iedere behandeling in rekening brengen als tegemoetkoming voor extra kosten door de corona-uitbraak. Deze maatregel loopt in ieder geval t/m 31-10-2020 en zal dan worden geëvalueerd door de overheid.

Bovenstaande maatregel heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (De overheid) woensdag 29 juli bekend gemaakt.

REMINDER: blijvende maatregelen:

 1. U bent gezond, heeft geen corona gerelateerde klachten/symptomen. U heeft geen familieleden die corona en/of corona gerelateerde klachten hebben.

 2. Poets uw tanden voordat u naar de praktijk komt. In de praktijk is het niet toegestaan uw tanden te poetsen.

 3. Het patiënten toilet is gesloten. U kunt daarom tijdens uw bezoek aan de praktijk geen gebruik hiervan maken.

 4. Kom niet te vroeg , dus het liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.

 5. Tijdens de afspraken mag alleen de patiënt de praktijk betreden. Ouders/verzorgers/partners en of andere begeleiders mogen niet mee naar binnen. Dit is misschien de moeilijkste maatregel die genomen is. Alleen met deze maatregel kunnen wij ervoor zorgen dat wij de totale hoeveelheid personen in de praktijk kunnen regulieren en tot het minimum kunnen reduceren. Indien u uw kind/partner bij de praktijk afzet willen wij u vragen om een ommetje te maken of in de auto de afspraak af te wachten. Wij willen voorkomen dat er een tweede wachtkamer buiten de praktijk ontstaat. Indien u vragen heeft aan de orthodontist kunt u deze via de patiënt aan ons doorgeven of middels een briefje die u aan de patiënt kunt meegeven. Indien de orthodontist tijdens de afspraak overleg wilt hebben met ouders kunnen wij dit doen middels de telefoon. Indien de agenda het toelaat kan de orthodontist soms ook met uw kind meelopen naar buiten voor overleg.

Alleen voor eerste consult afspraken en/of behandelplan bespreking is een uitzondering gemaakt. Daarbij kunnen kinderen begeleid worden door maximaal 1 ouder/begeleider.

 1. Probeer tijdens uw bezoek (in de wachtkamer en/of behandelkamer) uw handen zoveel mogelijk gekruist over elkaar te houden. Dit voorkomt zoveel mogelijk aanraking van uw handen aan de oppervlakten van de praktijk. Uit veiligheid zijn er in de wachtkamer geen tijdschriften beschikbaar.

 2. Probeer in de wachtkamer minstens 1,5 meter afstand te houden met anderen.

 3. De stoelassistentes en de orthodontisten dragen mondkapjes+ gezichtsmaskers ter preventie. Dit kan er misschien een beetje gek uitzien.

 4. U kunt zichzelf weer aanmelden via het aanmeldscherm en ook de controle afspraken kunnen zelf ingepland worden! Wij vragen u uw handen te desinfecteren met handgel (aanwezig in de praktijk) VOOR en NA het aanmelden.

 5. Bij noodzakelijke redenen waarbij uw kind niet alleen op een afspraak kan komen, willen wij u vragen hierover contact op te nemen met de praktijk zodat er niet op het moment van de afspraak een discussie over ontstaat.

 6. Wij verzoeken u om direct na uw afspraak een nieuwe afspraak in te plannen, zodat de behandeling goed door loopt en er geen vertraging ontstaat.

 7. Bent u boven de 70 en wilt u graag een afspraak inplannen, neem dan contact op met de balie zodat er gekeken kan worden naar een tijdstip waarop het erg rustig is in de praktijk.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en zien u graag terug in onze praktijk!

Met vriendelijke groet,

Orthodontistenpraktijk De Wereldlach


47 views0 comments