Search
 • Peter Roodnat

10 mei – Nieuwsbrief en update van de corona maatregelen

Updated: Mar 17


Geachte patiënt/ouders/verzorgers,

Na een aantal weken beperkt open te zijn geweest voor spoedbehandelingen zijn wij vorige week weer open gegaan voor reguliere behandelingen. Wij hebben alle maatregelen die vanuit de overheid en de mondzorgkoepels zijn geadviseerd voor de mondzorg overgenomen in de praktijk. Met deze maatregelen hebben wij vorige week een proefweek gedraaid om te kijken of alles goed bleef gaan. Met alle feedback hebben wij hier en daar een aantal wijzigingen aangebracht om u zo goed mogelijk van dienst te zijn in onze praktijk.

Wij zijn weliswaar open maar het zal de komende weken/maanden zeker niet worden zoals voor de corona periode. De genomen maatregelen zullen soms niet makkelijk zijn voor iedereen. Maar alleen zo kunnen wij er met z’n allen voor zorgen dat de huidige situatie niet achteruit zal gaan. Hiervoor vragen wij uw begrip en medewerking.

Nu wij weer open zijn voor reguliere behandelingen zullen wij er alles aan doen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Echter, wij lopen momenteel meer dan 2000 controle afspraken achter en nog eens 350 eerste consulten. Om dit zo goed mogelijk in goede banen te helpen hebben wij de volgende maatregelen genomen:

 1. Afspraken die van 16 maart tot 10 mei zijn geannuleerd:

Wij zullen u de komende 2 weken (tot maandag 25 mei) zelf bellen en/of mailen voor het maken van een nieuwe afspraak. Dit zijn de afspraken die vanaf maandag 16 maart zijn afgezegd of niet door zijn gegaan. Wij willen u vragen eerst dit af te wachten en niet zelf te bellen voor het maken van afspraken. Zo kunnen wij voorkomen dat de telefoonlijnen volledig overbelast zullen worden. Indien u voor maandag 25 mei niet bent gebeld en/of gemaild willen wij u vragen ons te bellen/mailen/appen voor het maken van afspraken.

 1. Afspraken die vanaf 10 mei in de agenda staan:

Alle afspraken die in de agenda staan vanaf 10 mei zullen allen doorgaan mits u door ons bent gebeld/gemaild dat de afspraak niet door kan gaan.

Hieronder volgen de maatregelen die wij als praktijk hebben genomen om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Graag willen wij u erop wijzen de maatregelen aandachtig door te nemen om goed voorbereid naar uw afspraak te komen.

Maatregelen voor uw bezoek aan onze praktijk:

 1. U bent gezond, heeft geen corona gerelateerde klachten/symptomen. U heeft geen familieleden die corona en/of corona gerelateerde klachten hebben.

 2. Poets uw tanden voordat u naar de praktijk komt. In de praktijk is het niet toegestaan uw tanden te poetsen.

 3. De patiënten toilet is gesloten. U kunt daarom tijdens uw bezoek aan de praktijk geen gebruik hiervan maken.

 4. Kom niet te vroeg , dus het liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.

 5. Tijdens de afspraken mag alleen de patiënt de praktijk betreden. Ouders/verzorgers/partners en of andere begeleiders mogen niet mee naar binnen. Dit is misschien de moeilijkste maatregel die genomen is. Alleen met deze maatregel kunnen wij ervoor zorgen dat wij de totale hoeveelheid personen in de praktijk kunnen regulieren en tot het minimum kunnen reduceren. Indien u uw kind/partner bij de praktijk afzet willen wij u vragen om een ommetje te maken of in de auto de afspraak af te wachten. Wij willen voorkomen dat er een tweede wachtkamer buiten de praktijk ontstaat. Indien u vragen heeft aan de orthodontist kunt u deze via de patiënt aan ons doorgeven of middels een briefje die u aan de patiënt kunt meegeven. Indien de orthodontist tijdens de afspraak overleg wilt hebben met ouders kunnen wij dit doen middels de telefoon. Indien de agenda het toelaat kan de orthodontist soms ook met uw kind meelopen naar buiten voor overleg.

Alleen voor eerste consult afspraken en/of behandelplan bespreking is een uitzondering gemaakt. Daarbij kunnen kinderen begeleid worden door maximaal 1 ouder/begeleider.

 1. In de praktijk aangekomen kunt u zich melden bij de balie. De aanmeldschermen zijn uit veiligheid buiten gebruik. Nadat u zich heeft aangemeld moet u uw handen wassen met zeep en desinfecteren met handalcohol.

 2. Probeer tijdens uw bezoek (in de wachtkamer en/of behandelkamer) uw handen zoveel mogelijk gekruist over elkaar te houden. Dit voorkomt zoveel mogelijk aanraking van uw handen aan de oppervlakten van de praktijk. Uit veiligheid zijn er in de wachtkamer geen tijdschriften beschikbaar.

 3. Probeer in de wachtkamer minstens 1,5 meter afstand te houden met anderen.

 4. De stoelassistentes en de orthodontisten dragen mondkapjes+ gezichtsmaskers ter preventie. Dit kan er misschien een beetje gek uitzien😊.

 5. U mag na uw afspraak bij de balie uw vervolg afspraak inplannen. Probeer rijen bij de balie te voorkomen. In dat geval kunt u uw vervolg afspraak per mail en/of via de app maken.

 6. Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien u graag terug in onze praktijk!


Met vriendelijke groet,

Orthodontistenpraktijk De Wereldlach


0 views0 comments