Screenshot 2020-08-05 at 11.07.08.png

EHBO / Spoed

Screenshot 2020-08-05 at 11.14.20.png

Pijn of een ander ongemak?

Als je pijn hebt, ben je van maandag tot en met vrijdag van 08:00-16:45 uur welkom om langs te komen in de praktijk. Hiervoor moet je wel eerst telefonisch een afspraak maken. Indien je een losse bracket (slotje ) hebt, kan dit meestal wachten tot de volgende controle afspraak. Geef dit wel telefonisch aan ons door, zodat wij er bij de volgende controle afspraak rekening mee kunnen houden. U hoeft hiervoor NIET de spoedtelefoon te bellen.

Zelf verhelpen

Soms zijn er klachten die je zelf kan proberen te verhelpen. Hieronder vind je wat suggesties.

Elastiekjes zijn op

Zijn je elastiekjes op? Loop dan even binnen in de praktijk. Je hoeft hiermee niet te wachten tot je volgende controle afspraak.

Draad is uit een slotje (klepje staat open)

Als het klepje van het slotje open is, kun je de draad terugplaatsen en het klepje weer dicht doen. Gebruik hierbij eventueel een pincet en vraag iemand om hulp als dit niet lukt. Lukt dit ook niet, bel dan met de praktijk, zodat wij je kunnen helpen.

Draad prikt

Probeer de draad af te knippen met een scherp nagelschaartje. Als dit niet lukt, knip de draad achter de hoektand af en neem het achterste draaddeel uit de mond. Indien dit niet lukt, plak je een stukje was of suikervrije kauwgom op de uitstekende draad.

Slotje afgebroken

Als er een bracket (slotje) is afgebroken, bel dan van maandag tot en met vrijdag van 8:00-16:45 uur om dit aan ons door te geven. Het is niet noodzakelijk de spoedtelefoon hiervoor te bellen!

Spoedeisende pijnklacht

Heb je een spoedeisende pijnklacht als onze praktijk gesloten is en is het een klacht die je zelf niet kunt oplossen, bel of app dan het volgende telefoonnummer: 06 39 05 09 29. 

Screenshot 2020-08-05 at 11.17.44.png